07.03.2022

CRIKVENIČKA RIVIJERA - Poželjno mjesto za život i odmor

CRIKVENIČKA RIVIJERA - Poželjno mjesto za život i odmor
Grad Crikvenicu, i općenito Crikveničku rivijeru, svi dobro poznaju kao turističko mjesto s dugom tradicijom.
Povijest Crikvenice pisali su mnogi vladari, civilizacije, kao i razne kulture. Utemeljiteljem ovog pitoresknog mjesta smatra se knez Nikola IV. Frankopan. Naseljavanje današnje Crikvenice započinje u 17. stoljeću, iz zaleđa. Crikveničani su od domicilnoga, rimskoga, stanovništva preuzeli vještinu uzgoja vinove loze, a bavili su se i zemljoradnjom, stočarstvom, ribarstvom.
Napretkom pomorsko-putničkog prometa između Rijeke i Crikvenice, Crikvenica je postala pristupačnija i poznatija širem krugu domaćih i stranih turista, međutim, danas je ona i poželjno mjesto za život, koje svojim stanovnicima čitavih 365 dana nudi razne mogućnosti.
Crikvenica ima preko 250 događaja tijekom godine. Prekrasne plaže, gastronomski užitci, ljekovita priroda…sve je to ono što ljude privlači u ovaj primorski kraj.
Crikvenica ulaže u održivi razvoj, i kao takva je mjesto po svačijoj mjeri – idealna za obiteljski život, turiste, zaljubljenike u sport, rekreaciju ili gastronomiju, korisnike usluga zdravstvenog turizma itd.
Uz odlične klimatske uvjete, dobru prometnu povezanost i ljubazne domaćine upravo su plaže glavni turistički resurs Crikvenice. Vodeći se time, Crikvenica ulaže u razvijanje plaža i njihovu tematizaciju, a koje su prilagođene svim uzrastima i potrebama.
Dobra prometna povezanost s većim gradovima, čisto more, primorska vegetacija, brojni gradski sadržaji za sve dobne skupine, zdravstveni centri i cjelovita ponuda gradskih usluga, čine Crikvenicu samostalnom sredinom koja svojim stanovnicima pruža sve što im je potrebno za ugodan život.
Osim brige za sve građane - djecu, zaposlene i umirovljenike, Crikvenica kroz razne aktivnosti i mjere potiče i razvoj poduzetništva.
Crikvenička rivijera obuhvaća i manja mjesta poput Jadranova, Dramlja i Selca koji, zajedno sa zaleđem Vinodolske općine, čine prekrasan krajolik, sa savršenom klimom.
Jadranovo se nalazi na svega 9 km od Crikvenice. Ovo simpatično ribarsko mjesto krasi netaknuta priroda, mnoštvo borovih šuma i prekrasna obala sa brojnim romantičnim uvalama, osmaljenim prirodnim plažama ali i novouređenom plažom za sve uzraste.
Dramalj je naselje koje se smjestilo sjeverno od Crikvenice. Njegov intenzivan razvoj započinje potkraj 19 stoljeća. Danas je Dramalj izrazito turističko mjesto s privatnim vilama, brojnim novosagrađenim zgradama i apartmanima. Prekrasnom šetnicom povezan je sa Crikvenicom.
Selce – Kamene kućice i  kapelice sakrivene od užurbane turističke vreve daju posebnu čar ovom mjestu. Selce je čak 4 puta proglašeno najuređenijim turističkim mjestom na Kvarneru, a nagrada "Plavi cvijet" za najuređenije mjesto na Jadranu svakako puno govori o ovom malom, skromnom i živopisnom gradiću, sa posebnim nekretninama ugodnim za život odmah pored Crikvenice.
Sva mjesta Crikveničke rivijere teže stvaranju pogodnog okruženja za život u ovom prekrasnom primorskom kraju.
            Crikvenička rivijera zaista ima šta za ponuditi svojim turistima i onima koji se ovdje odluče trajno nastaniti. Ovdje gotovo tijekom cijele godine možete uživati u brojnim aktivnostima na otvorenom, od plovidbe pa do pješačenja, trčanja, bicikliranja itd. Blaga klima sa više od 2500 sunčanih sati godišnje, prosječna ljetna temperatura od 25°C, te godišnji prosjek od 14°C omogućuje ugodan boravak u svim godišnjim dobima.
Od davnina su impresivne nekretnine smještale Crikvenicu na turističku kartu Hrvatske.
Poseban šarm Crikvenici i cijeloj Crikveničkoj rivijeri, pored hotela i vila, daju upravo i brojne druge nekretnine koje Crikvenicu određuju kao destinaciju poželjnu za život, a ova nekretnina je jedna od trenutno najtraženijih u našoj ponudi.