19.02.2020

Zašto je Opatija idealno mjesto za život?

Zašto je Opatija idealno mjesto za život?
Ovu primorsku destinaciju ne zovu bez razloga „Biser Jadrana“.

Uvijek me je zanimalo zašto su od davnina u Opatiju dolazili aristokrati, umjetnici, književnici, kraljevi….

Imati vilu u Opatiji oduvijek je bio statusni simbol. https://exclusive-nekretnine.hr/

Međutim, Opatija ne živi na staroj slavi nego ulaže u svoju budućnost i sve više privlači ljude koji se u konačnici odluče živjeti u Opatiji.
Ovaj mali gradić smješten na sjeveru Jadrana, podno obronaka Učke, nije samo idealna turistička destinacija za provesti godišnji odmor. Ovo je idealno mjesto za provesti život.

Živjeti u malom gradu, uz more, svakako ima višestrukih prednosti.

S jedne strane mediteranska obala, s druge brdovito gorje čine Opatiju ugodnim podnebljem za život. Blage zime i ne previše vruća ljeta, orijentiranost turizmu kao okosnici ekonomskog razvoja i romantična vizura ovog gradića sa približno 13 tisuća stanovnika čine platformu za idealan obiteljski život.
Jedinstven spoj tradicije, arhitekture i prirode ovog interesantnog grada apsolutna je prednost nad kaotičnim užurbanim životom u velikim gradovima.
Prioritetno područje Opatije svakako je društvena briga o socijalnoj jednakosti i briga za odgoj i obrazovanje djece i mladih i to na način da Grad Opatija sudjeluje u radu srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova i centara za edukaciju, a što je prepoznato kao preduvjet za uspješan razvoj.
Ovaj multikulturalni Grad  s niskom stopom kriminala, mnogo autentičnih lokacija, bogate povijesti, zelenila i hotela okrenut  je potrebama svojih stanovnika na svakodnevnoj razini, omogućavajući im miran i opušten život uz more.

Opatija nudi široku lepezu nekretnina za najam ali i za kupnju. https://exclusive-nekretnine.hr/

Grad tijekom cijele godine nudi, kako turistima tako i svojim stanovnicima, razne već tradicionalne manifestacije kao što su RetrOpatija, FEN- festival neovisnih kazališta, Dani čokolade, Opatija Advent, Kvarner Wine festival, Balinjerada, Opatija carski grad, Dan grada 25.srpnja kao i organizaciju koncerata na Ljetnoj pozornici za sve uzraste. Primjerice, ove godine Opatija će ugostiti poznate glazbenike poput Zdravka Čolića i Željka Joksimovića.
Ne čudi činjenica da su brojni turisti i stanovnici Opatije oduševljeni ovim gradom bogatim poviješću i blagodatima koje ga čine idealnim za život.