12.03.2020

4 Najtraženije nekretnine u Opatiji

4 Najtraženije nekretnine u Opatiji

Osim što je idealno mjesto za život , Opatija je idealan izbor za odmor po vašoj mjeri. Možemo slobodno reći da se hrvatski turizam „rodio“ na Opatijskoj (Liburnijskoj) Rivijeri i to davne 1844. godine kada je riječki patricij Iginio Scarpa izgradio ljetnikovac kojeg je nazvao po svojoj supruzi- poznatu Villu Angiolinu, a 27. ožujka 1884 otvoren je prvi, najstariji hrvatski hotel Quarnero, današnji Kvarner.

Zgrade u bečkom stilu, središnji gradski park kao hortikulturalni spomenik, romantična šetnica Lungomare koja vodi sve do Lovrana, romantični pejzaži, mediteranska klima samo su dio onoga što Opatiju čini posebnom od davnina i zbog čega joj se gosti vraćaju.

Ne čudi činjenica da je Opatija jedna od top destinacija hrvatskog turizma ali iz godine u godinu ugošćuje sve više turista iz raznih dijelova Europe i svijeta jer Opatija svojim gostima ima za ponuditi pregršt turističkih sadržaja čime iz godine u godinu bilježi rast turističkog prometa.

Opatija osvaja na prvi pogled. Njezin geografski-turistički položaj čini ju idealnim odabirom za odmor u bilo koje godišnje doba. Upravo zbog činjenice da nema hladnih, oštrih zima idealna je za opravak uz more u zimskim danima. Međutim, Opatija je i kupališna destinacija, grad kongresa i brojnih kulturnih i zabavnih manifestacija.

Zahvaljujući turizmu Opatija je izašla iz anonimnosti i postala turistički centar Jadranske obale.

 

Naime, zanimljiv je podatak da je pred početak prvog svjetskog rata Opatija raspolagala sa 5976 turističkih kreveta od kojih je 4476 bilo raspoređeno u hotelima, pansionima i lječilištima, a 1500 u tzv. kućnoj radinosti.

 

I dan danas Opatijom dominiraju impresivne nekretnine – hoteli i vile smješteni tik do mora u prekrasnom zelenilu, gdje možete pobjeći od gradske vreve, od užurbanog način života i pronaći svoj mir. Podalje od obale smještena su stambena naselja koja čine Opatiju i mjestom interesantnim za obiteljski život.

Teško je izdvojiti jednu ili dvije nekretnine kao primjer idealnog mjesta za odmor ili život, ali ove  četiri nekretnine trenutno su najtraženije u našoj ponudi 

Fascinantna je činjenica kako je Opatija iz jednog malog ribarskog mjesta izrasla u veliku turističku destinaciju sa brojnim hotelima, vilama i prirodom koji od 1844. godine do danas oduzimaju dah i daju Opatiji jedan poseban šarm.